| 
 
 MALZEME:
 İri şalgam 5-6 baş
 Bulgur veya pirinç 1 kase
 Tereyağı-margarin 2 çorba kaşığı
 Kıyma 100 gr.
 Kuru soğan 2 adet
 
 YAPILIŞI:
 İri şalgamdan 5-6 baş alınır, iri göz rendeden geçirilir. İstenirse tuzla ovularak (kekre) acı suyu giderilir. 1-2 çorba kaşığı sana yağı, 1-2 baş doğranmış soğan sokarıcı yapılır. Arzuya göre kıyma, kuşbaşı et, kemikli kavurma hangisi varsa 1-2 litre kaynayan suya sokarıçla birlikte 1 kase dolusu bulgur veya pirinç, et hepsi bir arada kaynatılır. Bulgur pişmek üzere iken rendelenmiş şalgamlar atılır. O da pişince ateşten indirilir.
 
 
 |