1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket Pakmaya Salep (20 gr)
Sunum için:
1 paket Pakmaya Bitter Pul Çikolata
Birkaç adet taze yaban mersini
Bir tencereye sütü ve şekeri aktarın. İyice çırpın. Pakmaya Salep ekleyin. 10 dakika kadar kaynamaya bırakın.
Kaynattığınız salepli ve şekerli sütü ocaktan alın. Oda ısısında soğumaya bırakın. Soğuyunca derin bir kaba dökün. Buzlukta her üç saatte bir kaşıkla karıştırın. Bu işlemi iki kez yapmanız yeterli olacaktır.
Dondurmayı buzluktan alın, servis kuplarına paylaştırın. İsteğe göre benmari usulü eritilmiş Pakmaya Bitter Pul Çikolata dökün, taze yaban mersini ile süsleyip hemen servis yapın.
|