| 
 
 Kek için:
 3 adet yumurta
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı sıvı yağ
 1.5 su bardağı toz şeker
 1 paket kabartma tozu
 1 çay bardağı damla çikolata
 1 yemek kaşığı tarçın
 1 su bardağı çekilmiş badem ya da fındık
 Koyu kıvamlı bir kek hamuru olacak miktarda un
 Sos için:
 1 su bardağı süt
 1 yemek kaşığı salep
 1 yemek kaşığı toz şeker
 1/2 su bardağı dövülmüş badem ya da fındık
 
 Yumurta, süt, şeker ve yağı çırpın. Kuru malzemelerin hepsini eleyin. Tüm malzemeyi karıştırıp damla çikolata ve dövülmüş bademi ekleyin. Tahta kaşık ile karıştırın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Sos için; salep, süt ve şekeri pişirin. Kek fırından çıktıktan sonra sıcak salep sosunu üzerine gezdirin, Dövülmüş fındık ya da badem ile süsleyin.
 
 
  
 
 |