| 
 
 1 bardak siyez unu
 1 bardak rendelenmiş havuç
 1 bardak dut kurusu unu
 1 tatlı kaşığı tarçın
 2 adet yumurta
 4 yemek kaşığı pekmez
 Yarım çay bardağı zeytinyağı
 3 yemek kaşığı bitter
 Damla çikolata
 Yarım paket kabartma tozu
 Yarım paket vanilya
 Sos için:
 1 tatlı kaşığı salep
 1 yemek kaşığı nişasta
 1,5 bardak süt
 Süslemek için:
 Çubuk tarçın
 Hindistancevizi
 
 Önce tüm kek malzemelerini karıştırın. Ardından yağlanmış kalıba dökün ve 180 derece ısıtılmış fırında kapağı hiç açmadan pişirin.
 Kek pişerken sosunu hazırlayın. Üç malzemeyi de tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra kıvam alır. Kek pişene kadar topak topak olmaması için ara ara karıştırın. İlk sıcağı çıkan kekin üzerine sosu dökün. Ardından Hindistan cevizi ve tarçınla süsleyin.
 
 
  
 
 |