Gülhan Kara
1 kilogram dana döşten köftelik kıyma
2 dilim bayat ekmek
2 adet kuru soğan
2 adet yumurta
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Domates sosu için:
3 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
3-4 dal maydanoz
Kıymayı yoğurmak için büyükçe bir kaba alın.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Bayat ekmekleri ufalayın.
Soğanı soyup rendeleyin.
Yumurta, soğan, ekmek içi, tuz ve baharatı kıymaya ilave edip iyice yoğurun.
Fırın tepsisini yağlayın.
Yoğurduğunuz kıymayı rosto şekline getirip tepsiye yerleştirin.
Üzerini fırça ile yağlayın.
Bir yağlı kağıtla veya alüminyum folyo ile üzerini kapatıp fırına verin.
20 dakika kadar pişirip fırın derecesini 170 dereceye düşürüp rostonun üzerindeki yağlı kağıdı ya da folyoyu alıp 20 dakika daha pişirin.
Tepsiyi fırından alıp büyük bir spatula yardımı ile rostoyu dikkatlice uygun boyda bir fırın kabına geçirin.
Tepside kalan etin bıraktığı yağlı suyu bir sos tavasına alın.
Rostoyu sıcak tutmak için fırına bırakın.
Domates salçasını sos tavasındaki et suyuna ilave edin.
Ayrıca 1 bardak daha su ekleyin.
Kıyılmış maydanoz ilave edin.
5-6 dakika kadar kaynatın.
Sosu rostonun üzerine gezdirerek dökün.
10 dakika kadar fırınlayın.
Dilimleyip sıcak servis yapın.
|