500 gram kıyma
 
1 soğan
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı hardal
 
2 çorba kaşığı salça
 
Kekik, tuz, karabiber, kırmızı pul biber
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
20 gram rendelenmiş kaşar peyniri
 
2 çorba kaşığı galeta unu
 
 
Öncelikle kıymayı derin bir kabın içine alıp üzerine rendelenmiş soğanı, sarımsağı salçayı, hardalı, rendelenmiş peyniri, galeta ununu ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. Elinizle ev köftesi gibi hazırlayıp buzdolabında 1 saat bekletin. Bu köfteleri az yağlı bir tavada kızartın. Fırın tepsisine alın. Fırında da 5 dakika bu şekilde pişirin. Daha sonra domates ve taze soğanla servis tabağına alıp sıcak olarak ikram edin.
  
 |