Dana kıyması (az yağlı) 1/2 kg.
Soğan 1 adet
Yumurta 1 adet
Domates 2 adet
Bayat ekmek içi 2 dilim
Yağ 1 yemek kaşığı
Su 2 su bardağı
Maydanoz 5-10 sap
Tuz
Karabiber
Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek içini, yumurtayı, tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu iyice karıştırıp yoğurun. Uzun ve yassı, parmak köfteler yapın.Bu köfteleri bir Borcam kapaklı tencereye koyun. Ayrı bir yerde 1 kaşık yağ ile küçük küçük doğranmış domatesleri hafifçe öldürün. Sonra buna 2 bardak su katıp ve Borcam kabına yerleştirilmiş olan köftelerin üzerine dökerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
ML® Sucuklu Salçalı Köfte için tıklayın
|