| 
 
 
 | 
Salçalı Etli Bulgur Pilavı | 
  | 
gıres 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.03.2013 
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87673 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2013 
2,277 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı bulgur
 
1 kaşık salça
 
3 kaşık tereyağı
 
250 gram et.
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Bir kap içinde bir kaşık yağda ince kesilmiş soğan kızartılır. Küçük küçük kuşbaşı doğranmış kemiksiz etler, ile birlikte kavrulur. Domates salçası ilave edilir. Orta ateşte pişirilir. Bulgur pişecek dörd bardaklık kaynamış etli suya bulgur salınır. Hafif ateşle pişirilir. Suyunu çektikten sonra üzerine 2 kaşık yağ kızdırılır. Bir kenara çekilir, yarım saat sonra karıştırılıp servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |