| 
 | 
| Salatalık Turşusu (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162549 Gönderme Tarihi: 19.Oca.2022
 355 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Salatalık 1 Kg.
 Tuz 1 yemek kaşığı
 Taze üzüm 1 salkım (veya 1 çay kaşığı sirke)
 
 Salatalık (hıyar) yıkanır. Kavanoza yerleştirilir. Üzerine tuz serpilip, ezilmiş üzüm ve sirke konur. Kavanoz dolana kadar su doldurulup kapağı sıkıca kapatılır. Bir hafta sonra yenebilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |