| 
 
| 
 
 
 | 
 
Salamlı ve Peynirli Dana Antrkot | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113832 
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2015 
1,505 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.aytac.com.tr
 
 
8 parça toplam ağırlığı yaklaşık 450 g olan dana antrkot
 
Yarım su bardağı tuz ve çekilmiş tane karabiberle tatlandırılmış un (bulamak için)
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
3 yemek kaşığı sirke
 
8 küçük dilim AYTAÇ - DANA SALAM
 
Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan ya da 8 küçük dilim gravyer peyniri
 
 
1 Fırının sıcaklığını 200 dereceye getirin.
 
2 Antrkotları dövün ve düzleştirin. Kenarlarına küçük çentikler atarak pişerken kıvrılmalarını önleyebilirsiniz.
 
3 Tatlandırılmış unu bir tabağa yayın.
 
4 Tereyağını zeytinyağıyla birlikte bir tavada kızdırın.
 
5 Antrkot dilimlerini hafifçe una bulayın, fazlasını silkeleyin.
 
6 Tereyağını köpürür köpürmez tavaya atın ve her iki yüzleri kahverengileşene kadar pişirin.
 
7 Etleri bir fırın tepsisine alın.
 
8 Sirkeyi tavaya ekleyin, 1-2 dakika boyunca dipteki artıkları bir tahta kaşıkla kazıyarak pişirin ve etlerin üzerine dökün.
 
9 Her et diliminin üzerine bir dilim AYTAÇ - DANA SALAM yerleştirin, bir kaşık parmesan veya 1 dilim gravyer peyniri koyun ve fırında peynirler eriyene kadar (5-7 dakika) pişirin.
 
10 Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Salamlı ve Peynirli Dana Antrkot Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |