| 
 
| 
 
 
 | 
 
Salamlı Sahur Ekmeği | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113884 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2016 
1,457 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 su bardağı un
 
Yarım paket yaş maya
 
1 çay bardağı yoğurt suyu
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
Tuz
 
Su
 
Üzeri için;
 
100 g AYTAÇ ETLİ DANA SALAM
 
100 g kaşar peyniri
 
3 yemek kaşığı haşlanmış mısır
 
1 dal taze fesleğen
 
2 adet yumurta sarısı
 
 
1 Unu karıştırma kabının içine alın ve ortasını açın. Yaş maya ve yoğurt suyunu ortasına ekleyin ve mayayı çözdürün. Yavaş yavaş karıştırın.
 
2 Sıvıyağ, tuz ve biraz su ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Mayalanması için dinlendirin.
 
3 Dinlendikten sonra bezelere ayırın. Bezeleri yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine biraz bastırın.
 
4 Yumurta sarısını üzerine sürün ve biraz daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.
 
5 AYTAÇ ETLİ DANA SALAM ı doğrayın. Kaşar peynirini rendeleyin. Mısırla birlikte karıştırın.
 
6 Pişen ekmeklerin üstlerini kesin. Ortasına bir tane fesleğen yaprağı ve hazırladığınız AYTAÇ ETLİ DANA SALAM lı karışımdan ekleyin.
 
7 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Salamlı Sahur Ekmeği Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |