| 
 
| 
 
 
 | 
 
Salamlı Rulo Krep | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113898 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2016 
1,310 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 adet yumurta
 
4 yemek kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
Tuz
 
İçi için;
 
1 demet maydanoz
 
1 su bardağı süzme yoğurt
 
200 g beyaz peynir
 
200 g dilimlenmiş AYTAÇ - PİLİÇ SALAM
 
5 adet salatalık turşusu
 
1/2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
4-5 diş sarımsak
 
Yarım demet dereotu
 
Tuz
 
 
1 Maydanozu ayıklayın blenderdan geçirin.
 
2 Krep için bütün malzemeyi karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada 6 adet krep hazırlayın. Soğumaya bırakın.
 
3 Maydanozun yarısını, süzme yoğurt, beyaz peynir, kıyılmış dereotu, zeytinyağı, sarımsak ve tuzu bir kabın içinde iyice karıştırın.
 
4 Düz bir zemine folyo serin. Krepleri folyonun üzerine dikdörtgen oluşturacak şekilde dizin.
 
5 Harçtan 3 yemek kaşığı ayırın, kalanını kreplerin üzerine yayın.
 
6 AYTAÇ - PİLİÇ SALAM dilimlerini aralık bırakmadan harcın üzerine dizin.
 
7 Dikdörtgenin dar kenarına salatalık turşusunu bir çizgi olacak şekilde dizin.
 
8 Folyo yardımı ile turşunun bulunduğu kenardan başlayarak rulo yapın. Şeklinin bozulmaması için ruloyu iyice sarın.
 
9 Buzdolabında en az 4 saat bekletin.
 
10 Dolaptan çıkartın, folyoyu alın. Üzerini ayırdığınız harç ile kaplayın.
 
11 Kıyılmış maydanoz ile süsleyin, dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Salamlı Rulo Krep Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |