| 
 
| 
 
 
 | 
 
Salamlı Ramazan Pidesi | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113887 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2016 
1,641 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet ramazan pidesi
 
100 g AYTAÇ ETLİ DANA SALAM
 
2 adet domates
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
4 adet yeşilbiber
 
1 çay bardağı haşlanmış mısır
 
1 tutam taze kekik
 
250 g kaşar peyniri
 
100 g beyaz peynir
 
100 g dil peyniri
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
1 Ramazan pidesini ortadan ikiye kesin.
 
2 Domatesleri ve biberleri küçük küp şeklinde doğrayın.
 
3 Dil peynirini ve kaşar peynirini bir kaseye rendeleyin.
 
4 Sosu için, salçayı, domatesin bir kısmını, kekiği ve zeytinyağını blenderden geçirin.
 
5 Hazırladığınız sosu iki parça pidenin üzerine sürün.
 
6 Sosun üzerine beyaz peyniri rendeleyin. Diğer peynirlerin rendesinden bir kısmını üzeri için ayırın. Kalanı da pidelerin üzerlerine serpin.
 
7 AYTAÇ ETLİ DANA SALAM ları dilimleyin.
 
8 Domates, biber, mısır ve AYTAÇ ETLİ DANA SALAM dilimlerini de pidelerin üzerine serpiştirin.
 
9 Yağlanmış fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Salamlı Ramazan Pidesi Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |