| 
 
| 
 
 
 | 
 
Salamlı Poğaça | 
 
  | 
yarım elma 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.02.2010 
Mesajlar: 24 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47431 
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2010 
5,801 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet yumurta (1 sarı üzerine)
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı yoğurt
 
Alabildiği kadar un
 
İçi için:
 
Yarım paket mini salam
 
2 adet haşlanmış patates
 
Yarım tatlı kaşığı tuz
 
Üzeri için:
 
1 çorba kaşığı susam
 
 
Hamur malzemesi biraraya getirilerek kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır. Hamur 20 dakika dinlendirilir. Bu arada iç hazırlanır. Patates rendelenir, içine ince doğranmış salam ve tuz eklenir, karıştırılır. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, parmak uçlarıyla çay tabağı kadar açılır. İç konur, üzerine hamurun yarısı kapatılır, kenarlarına bastırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarsı sürülür, susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Salamlı Poğaça Tarifleri Açma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |