https://www.elele.com.tr
 
 
Tart hamuru için:
 
2 su bardağı un
 
150 gr tereyağı
 
1 yumurta sarısı
 
2 yemek kaşığı soğuk su
 
1 çay kaşığı tuz
 
İçi için:
 
200 gr beyaz peynir
 
2 orta boy patates
 
100 gr hindi salam
 
3-5 dal dereotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı pul biber
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Un, yumurta sarısı, tereyağı, tuz ve suyu büyük bir cam kaseye alın. Malzemeleri karıştırıp hızlı hareketlerle yoğurun. Streç folyoya sarıp 45 dakika buzdolabında dinlendirin. Fırını 180 derecede ısıtın. Patatesleri haşlayıp ezin. Salamları küçük parçalar şeklinde doğrayın ve peynirle karıştırıp patatese ekleyin. Dereotunu da kıyıp karışıma ilave edin. Dinlenmiş hamuru 25 cm büyüklüğünde ince açın ve içi yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. üzerine hazırlamış olduğunuz patatesli harcı yayın ve üzerine zeytinyağı sürüp sıcak fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
 
 
 
  
 |