| 
 
 
 | 
Salamlı Pastırmalı Paçanga Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158566 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2021 
402 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
3 adet yufka
 
12 dilim pastırma
 
5 adet sivri biber
 
24 dilim salam
 
24 dilim kaşar peyniri
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Yufkaların her birini 4 eşit parçaya bölüp 12 adet üçgen parça elde edin. Her üçgen parçasının geniş tarafına önce pastırma dilimini, üzerine halka kesilmiş yeşil biber parçalarını koyun. Daha sonra 2 dilim salam ve en üste de 2 dilim kaşar peyniri ekleyin. Üçgen yufkanın iki kenarını üstüne kapatın. Yassı bir sigara böreği görünümü alacak şekilde üç parmak eninde sarın. Yufkanın uç kısmına hafifçe su sürüp yapıştırın. Tüm yufkaları sardıktan sonra kızgın yağda, arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |