| 
 
| 
 
 
 | 
 
SALAMLI KÜÇÜK PİZZALAR | 
 
  | 
zerzavat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2009 
Mesajlar: 28 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43314 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2009 
2,466 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamuru:
 
150 gr. un
 
tuz
 
10 gr. maya
 
1 tutam şeker
 
1/2 bardak ılık su
 
yağlamak için zeytinyağı
 
açmak için un.
 
Üzerine:
 
1-2 adet soğan
 
25 gr. tereyağı
 
100 gr. küçük parçalar halinde kesilmiş salam
 
1 adet çırpılmış yumurta
 
225 gr. beyaz peynir
 
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz.
 
 
Hazırlanışı:
 
Hamuru için unu ve tuzu bir kaba koyun. Ortasına çukur açın ve mayayı içine ufalayın. Şeker ve 1 çorba kaşığı su ilavesiyle hamuru yoğurun. Sıcak bir yerde 10 dakika bekletin. Sonra kalan suyu ilave ederek yumuşak hamuru yoğurun ve tekrar 60 dakika dinlendirin. Fırın tepsinizi zeytinyağı ile yağlayın. Hamuru unlanmış tezgahta 15 santim çapında daireler halinde açın. Üzeri için beyaz peynirle çırpılmış yumurtayı karıştırın. Bunu hamurların üzerine eşit olarak bölün. Tereyağda sarartılmış soğanı, salamı ve kıyılmış maydanozları da peynirin üzerine yerleştirin. Tepsiyi kızdırılmış fırının orta gözüne sürerek 30 dakika pişirin. Sonra hemen servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
SALAMLI KÜÇÜK PİZZALAR Tarifleri Galeta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |