|
|
Salamlı Kruvasan |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc113897
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2016
1,462 defa indirildi / yazdırıldı
|
24 dilim kaşar peyniri
24 dilim AYTAÇ DANA SALAM
Hamur için;
500 g un
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1/2 paket yaş maya
250 ml süt
1/4 su bardağı toz şeker
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
Hamuru açmak için;
200 g tereyağı
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
1 Unu temiz bir tezgaha eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına toz şeker, tuz ve sütü ekleyin. Küçük parçalara ayırdığınız yaş mayayı ilave edin ve orta kısımda bulunan malzemeleri yavaş yavaş parmaklarınızla karıştırın.
2 Yaş maya çözüldüğünde eritilmiş tereyağını ekleyin. Kenarda kalan unu azar azar alarak içteki malzemelerle karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru oda sıcaklığında yaklaşık 30 dakika kadar mayalandırın.
3 Hamuru açmak için kullanacağınız tereyağını streç film üzerine alın ve bir merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine streç film örtüp, donması için derin dondurucuya kaldırın.
4 İki katı kadar mayalanan hamuru, unladığınız mutfak tezgahı üzerine aldıktan sonra bir merdane yardımıyla açın. Büyük bir dikdörtgen şeklinde açtığınız hamurun ortasına dondurup dikdörtgen şeklinde açtığınız tereyağını yerleştirin.
5 Tereyağlı hamuru ortadan ikiye katladıktan sonra unlanmış mutfak tezgahı üzerinde merdane yardımıyla tekrar açın. Dikdörtgen şeklinde katlayıp, streç film ile sardıktan sonra buzdolabına kaldırın. 30 dakika kadar bekletin.
6 Daha sonra hamuru hafif bir şekilde unlanmış mutfak tezgahı üzerinde,uzun bir dikdörtgen şeklinde açıp katladıktan sonra yine streç film ile sarıp buzdolabına kaldırın ve 30 dakika kadar bekletin. Hamuru unlanmış mutfak tezgahı üzerine alın.
7 Katlarını açıp merdane yardımıyla uzun bir dikdörtgen şeklinde açın. Ardından uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Elde ettiğiniz hamur parçalarını birbiri üzerine kapattıktan sonra merdane yardımıyla üzerlerinden son bir kez geçin.
8 Keskin bir bıçak yardımıyla hamuru verev şeklinde kesip, üçgen hamur parçaları elde edin. Hamurları geniş kısımlarından yuvarlayarak uç kısımlarına doğru rulo şeklinde sarın. Hamurları yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
9 Küçük bir kapta çırptığınız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla üzerlerine sürün. Mayalanmaları için oda ısısında yaklaşık 15 dakika bekletin. Fırını 180 derece ısıtın.
10 Mayalanan kruvasanları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin. Pişen kruvasanları ortadan ikiye kesin. Aralarına 2şer dilim kaşar peyniri ve AYTAÇ DANA SALAM yerleştirin ve servis yapın.
|
|
Salamlı Kruvasan Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
|
|