https://www.posta.com.tr
Harç için:
150 gr. salam
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
1 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
Hamur için:
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 adet yumurta beyazı
1 tatlı kaşığı sirke
3 çorba kaşığı margarin
Yumuşatmak için su
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Hamur malzemelerini derin bir kapta karıştırın ve yoğurun. Hamurun kıvamını azar azar su ekleyerek, elinize yapışmayacak şekilde hazırlayın. Doğranmış salamlar, peynir ve baharatları karıştırın.
Unlanmış tezgahta hamurunuzu yarım parmak kalınlığında açın. Ortasına harcınızı koyun. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
170 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin.
|