| 
 
| 
 
 
 | 
 
Salamlı Kaşarlı Pide | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113886 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2016 
2,136 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 su bardağı un
 
Yarım paket yaş maya
 
2 çay bardağı süt
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
1 adet yumurta
 
Tuz
 
Su
 
İç harcı için:
 
200 g kaşar peyniri
 
100 g AYTAÇ ETLİ DANA SALAM
 
Üzeri için;
 
Tereyağı
 
 
1 Unu karıştırma kabının içine alın ve ortasını açın.
 
2 Yaş mayayı ortasına koyun ve 1 çay bardağı ılık sütü ilave edin. Yaş mayayı karıştırarak çözdürün.
 
3 Yavaş yavaş kenardaki unları ilave ederek yoğurun.
 
4 1 çay bardağı süt, sıvıyağ, tuz, biraz su ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. 20 dakika dinlendirin.
 
5 Hamurdan bezeler kopartın ve tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
 
6 İç harcı için, kaşar peyniri ve AYTAÇ ETLİ DANA SALAM ı doğrayın.
 
7 Hamurun baş kısmına iç harcı serpin ve kenarlarını içe doğru kapatın. Rulo şeklinde sarın ve yağlanmış tepsiye dizin.
 
8 Tepside mayalanması için biraz daha dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
 
9 Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.
 
10 Fırından çıkardıktan sonra pidenin üzerine tereyağı sürün ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Salamlı Kaşarlı Pide Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |