2 adet yufka
2 adet kabak (rendelenmiş)
70 g AYTAÇ - FISTIKLI DANA SALAM
2 adet yumurta
1/5 çay bardağı ayçiçeği yağı
200 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)
½ demet dereotu (ince kıyılmış)
½ demet maydanoz (ince kıyılmış)
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Üzeri için;
Yoğurt
Sarımsak
1 AYTAÇ - FISTIKLI DANA SALAM ı uzunlamasına ince doğrayın.
2 Kabakların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
3 Bir kabın içerisine yufkaları erişteden daha büyük olacak şekilde doğrayın.
4 Kabakları, AYTAÇ - FISTIKLI DANA SALAM ları, dereotunu, maydanozu, pul biberi, tuz ve çekilmiş tane karabiberi ilave edin ve harmanlayın.
5 Yağlı kağıt serili tepsinin içine, hazırlanan harcı serin ve 180 C fırında kızarıncaya dek pişirin.
6 Pişmesine yakın rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve fırında bir süre daha bekletin.
7 Pişen böreği dilimleyin, üzerine sarımsaklı yoğurt koyarak servis yapın.
|