900 g küçük boy taze patates
175 g AYTAÇ ETLİ DANA SALAM
1 dal taze nane
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet doğranmış soğan
2 diş dövülmüş sarımsak
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 küçük demet doğranmış taze soğan
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı bütün olarak hardal tohumu
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
1 Patateslerin kabuğunu soyun ve tuzlu suda naneyle birlikte yumuşayana kadar (yaklaşık 10 dakika) haşlayın. Suyunu süzün, biraz soğumaya bırakın, ardından bir salata kasesine alın.
2 Yağı bir kızartma tavasında kızdırın, soğanı ekleyin yumuşayana kadar hafif ateşte kavurun. İnce küpler halinde doğranmış AYTAÇ ETLİ DANA SALAM ı ilave edin ve 1 dakika kızartın.
3 Sarımsağı ekleyin, 1 dakika daha kavurduktan sonra kıyılmış otları, sirkeyi, hardalı ilave edin, tuz ve karabiber ekin.
4 Karışımı patateslerin üzerine ilave edin, harmanlayın ve ılık olarak servis yapın.
|