| 
 
 
 | 
Salamlı Brüksel Lahanalı Pilav | 
  | 
aytoş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.04.2013 
Mesajlar: 61 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91339 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2013 
1,851 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
250 gr brüksel lahanası
 
2 bardak pirinç
 
2 bardak kemik suyu
 
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
 
1 tutam tuz
 
4 yemek kaşığı mayonez
 
Bir kaç adet geniş yapraklı marul
 
200 gr salam
 
 
Pirinci yıkayıp ayıklayın, sıcak tuzlu suda 30 dk bekletin.
 
Pilav tenceresine 2 bardak kemik suyunu 2 yemek kaşığı tereyağı ve biraz tuz koyup kaynatın. Suyu süzülmüş pirinci katıp kısık ateşte suyunu çektirin. 30 dk demlendirin.
 
Lahanaların dış kabuklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra sıcak tuzlu suyun içine atarak yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzün ve eritilmiş 1 kaşık sana yağın içinde sote yapın soğuyan pialavıza lahanaları katın ve mayonezi uzun uzun dilimlenmiş salamları ekleyip harmanlayın
 
büyük bir kaseye yıkanmış süzülmüş marul yapraklarını döşeyin ortasına lahanalı pilavı dökün ve pilavı ortası açık bırakın kırmızı biberle süsleyin ve servise sunun.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |