| 
 
| 
 
 
 | 
 
Salamlı Biryani | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113841 
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2015 
1,274 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1.5 su bardağı basmati pirinci
 
1 paket AYTAÇ ŞİPŞAK DANA SALAM
 
2 yemek kaşığı yağ
 
1 adet soğan (ince dilimlenmiş)
 
2 diş sarımsak (dövülmüş)
 
675 g AYTAÇ PİLİÇ FİLETO (küp küp doğranmış)
 
¼ tatlı kaşığı tuz
 
¼ tatlı kaşığı garam masala
 
3 adet domates (ince dilimlenmiş)
 
¼ tatlı kaşığı zerdeçal
 
 
1 Pirinci birkaç kez soğuk suyla yıkayın geniş bir kâseye koyun, üstüne çıkacak kadar su ekleyip 30 dakika suda bekletin.
 
2 Bu arada derin bir tavada yağı ısıtıp soğanları kahverengileşinceye kadar 5-7 dakika kavurun.
 
3 Sarımsağı içine atıp 2 dakika kızartın.
 
4 Tavukları koyun ve arada çevirerek 5 dakika pişirin.
 
5 Tuz ve garam masalayı tavuk karışımına aktarıp 5 dakika pişirin.
 
6 Domatesleri ve AYTAÇ ŞİPŞAK DANA SALAMları katın. Yavaşça karıştırın ve 3-4 dakika pişirin. Daha sonra ocaktan alın, bir kenarda bekletin.
 
7 Fırını önceden 190 dereceye ayarlayın. Büyük bir tencere içerisinde su kaynatın.
 
8 Pirinci süzün ve zerdeçal ile birlikte tencereye aktarın. 10 dakika pirinç yumuşayana kadar pişirin.
 
9 Pirince defneyaprağı, kakule, karanfil ve zerdeçalı katarak harmanlayın.
 
10 Isıya dayanıklı derin olmayan bir tabağa sıcak şekilde tavuğu, üzerine de pilavı yayın.
 
11 Fırında, tavuklar kızarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Salamlı Biryani Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |