| 
 
 
 | 
Sakızlı ve Susamlı İrmik Tatlısı | 
  | 
pelikan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.10.2007 
Mesajlar: 26 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18270 
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2007 
3,617 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6-8 kişilik Gerekli malzeme:
 
4 su bardağı süt
 
10 çorba kaşığı irmik
 
10 çorba kaşığı tozşeker
 
15 gr tereyağı
 
2 yumurta
 
1 paket vanilya
 
3 damla sakızı
 
2 çorba kaşığı beyaz susam
 
 
Süt, şeker ve irmiği tencereye alın. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşınca tereyağını ilave edip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Damla sakızını havanda ezin.
 
Yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp soğuk muhallebiye ekleyin. Mikserle düzgün bir karışım olana kadar çırpın. Vanilya ve damla sakızını ekleyip karıştırın. Yağlanmış fırın kabına döküp üzerine susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri altın rengini alıncaya kadar pişirin. Soğuyunca kare dilimlere kesin, servis yapın.
 
 
 ML® Sakızlı İrmik Tatlısı için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |