| 
 
| 
 
 
 | 
 
SAKIZLI REVANİ | 
 
  | 
çatlak tava 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.08.2010 
Mesajlar: 39 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc55003 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2010 
2,725 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler
 
3 adet yumurta
 
Türk kahvesi fincanıyla 3 fincan toz şeker
 
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvı yağ
 
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan yoğurt
 
Türk kahvesi fincanıyla 2 fincan irmik
 
Türk kahvesi fincanıyla 5 fincan un
 
1 paket kabartma tozu
 
Üzeri için;
 
Hindistancevizi ve fıstık
 
Şerbeti için;
 
4 su bardağı su
 
3 su bardağı toz şeker
 
Nohut büyüklüğünde 2 adet damla sakızı
 
 
Hazırlanışı
 
Yumurta ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına aktarıp tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla 3-4 dakika kadar çırpın.
 
Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. irmik un ve kabartma tozunu ilave edip malzemeleri kaşık yardımıyla iyice karıştırın.
 
Diğer taraftan, 25-30 santim çaplı yuvarlak (aynı büyüklükte kare ya da dikdörtgen bir fırın kabı da kullanabilirsiniz) (borcam bu iş için çok uygundur) fırın kabını 3 çay kaşığı yumuşak margarinle iyice yağlayın.
 
Hazırladığınız boza kıvamındaki kek hamurunu yağlanmış kalıba aktarın.
 
Revaniyi 5 dakika önceden 175 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar, en az 40-45 dakika pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için, revaniye bir kürdanı batırın.Temiz çıkarsa pişmiş demektir.
 
Pişen revaniyi fırından çıkarıp ılık hale gelmesini bekleyin.
 
Diğer taraftan, şerbeti hazırlamak için; su ve tozşekeri orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca damla sakızlarını ilave edip kısık ateşte, 10 dakika, sakızlar eriyinceye kadar kaynatın. Şerbeti ocaktan alıp soğumasını bekleyin. 8 Soğuyan şerbeti ılık haldeki tatlının üzerine gezdirin. Üzerini hindistancevizi tozu ve fıstık tozuyla süsleyin. Şerbeti çekmesi için 30 dakika bekletip dilimleyerek servise sunun.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
SAKIZLI REVANİ Tarifleri Baba Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |