2 su bardağı ılık su
 
1 tatlı kaşığı toz maya
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 adet yumurta
 
2 parça damla sakızı
 
Yarım tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar un
 
Şerbeti için;
 
2,5 su bardağı toz şeker
 
2,5 su bardağı su
 
bir kaç damla limon suyu
 
Kızartmak içinn;sıvıyağ
 
Üzeri İçin;hindistancevizi
 
 
Ilık suyun içinde toz şeker ve toz maya eritilir, 5 dakika bekletilir, daha sonra yoğurma kabına aktarılır, üzerine yumurta, sıvıyağ, dövülmüş damla sakızı tuz, kek hamuru kıvamı alana kadar un eklenir, mikserle çırpılır, üzeri kapalı olarak 45 dakika dinlendirilir, bu arada şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Sıvıyağ kızdırılır, içine avuç arasında sıktırılan hamur kaşıkla dökülür, iki yüzü pembe renkte kızartılır, soğuk şerbete atılır, şerbette 15 dakika bekletildikten sonra servis tabağına aktarılır, üzerine hindistancevizi serpilerek servise sunulur.
 
 
 ML® Sakızlı Ayva Tatlısı için tıklayın
 
  
 |