| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sakızlı Esmer Lokma | 
 
  | 
reyyan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2009 
Mesajlar: 52 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40230 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2009 
2,612 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı kakao
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
3 parça damla sakızı (dövülmüş)
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1,5 su bardağı kızartma yağı
 
Şerbet için:
 
2 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
Yarım limon suyu
 
 
Hamur malzemesi mikserle iyice çırpılır. 20 dakika dinlenmeye bırakılır. Bu arada şerbet kaynatılır. Tavaya yağ konur. Isınınca çorba kaşığıyla hamur bırakılır. Hamurların her tarafı kızarınca soğuk şerbete atılır. 15-20 dakika sonra servise sunulur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sakızlı Esmer Lokma Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |