| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sakız Kabaklı Köfte | 
 
  | 
hülya kuvancı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.10.2014 
Mesajlar: 33 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102390 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2014 
1,916 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet kabak
 
350 gr kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
1 dilim bayat ekmek içi
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Kızartma yağı
 
 
Kabak soyulur, kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Kızgın yağda kızartılır. Sonra emici bir kağıda çıkarılır. Ekmek suda bekletilir ve sıkılır. Soğan rendelenir kabak dahil diğer malzemeler eklenir ve bütünleşene dek yoğrulur. Köfte harcından yarım ceviz kadar parçalar alınır ve yuvarlak köfteler yapılır. Yağlanmış fırın kabına dizilir. 190 derece fırında pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sakız Kabaklı Köfte Tarifleri Bulgur Köfte Tarifleri
 | 
 
 
 
 |