| 
 | 
| Sakarca Mücveri (Giresun) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc31641 Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
 4,172 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Malzemeler:
 1 kg. sakarca
 1 çay bardağı mısır unu
 2 adet yumurta
 Tuz
 Sıvı yağ.
 
 Hazırlanışı:
 Sakarcalar temizlenip, doğranır ve haşlanır. Süzüldükten sonra sıkılarak fazla suyu giderilir. Un, tuz ve yumurta ilave edilir karıştırılır. Kızgın yağlı tavaya yayılarak arkalı önlü kızartılır. Sıcak servis yapılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |