| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Sakarca Kızartması Tarifleri Amasya Yemekleri
| 
 |  
| Sakarca Kızartması |  
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc108243 Gönderme Tarihi: 10.Haz.2015
 3,781 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 1 kg sakarca
 1 çay bardağı mısır unu
 1 adet yumurta
 1 tutam tuz
 1 yemek kaşığı margarin
 1 yemek kaşığı sıvıyağ
 Sakarcaları haşlamak için 4 bardak su
 
 Öncelikle sakarcayı iyice yıkayalım ve haşlamak için bir tencereye su koyup kaynatalım. Kaynayan suya sakarcaları atalım. 5 dakika haşladığımız sakarcayı süzgece koyup iyice süzdürelim. Elimizle hafif sıkarak karıştırma kabına koyalım. Karıştırma kabına koyduğumuz sakarcanın üzerine mısır unu, tuz ve 1 adet yumurtayı kıralım. Bir tavada yağı kızdıralım ve iyice karıştırdığımız sakarcayı tavaya döşeyelim. Sakarcanın her iki tarafınıda iyice kızartalım. Düz bir tabağa kızarttığımız sakarcayı koyup sıcak olarak servis yapalım
 
 
   Fotoğraf "dijital" tarafından gönderildi. 14.10.2019
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |