| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sahra Hurması | 
 
  | 
Mutlu Mesut 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.10.2012 
Mesajlar: 63 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81905 
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2012 
2,111 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 paket margarin
 
2 adet yumurta 
 
1 su bardağı çekilmiş badem
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 fiske tuz
 
Alabildiği kadar un
 
Şerbet için:
 
3 su bardağı şeker
 
2,5 su bardağı su
 
Yarım limon
 
 
Şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Margarin eritilir ve soğutulur. Üzerine diğer hamur malzemeleri eklenir. Bütünleşene kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 10 dakika dinlendirilir. Ceviz kadar parçalar alınır. Avuç ortasında ufak yuvarlak olacak biçimde açılır. Sonra boş poğaça gibi ikiye katlanır. Fırın tepsisine dizilir. 180 derece fırında kızaran kadar pişirilir. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra üzerine şerbet gezdirilir. 2 saat sonra servis yapılabilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sahra Hurması Tarifleri Baba Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |