| 
 
| 
 
 
 | 
 
SAHANDA SOĞANLI YUMURTA | 
 
  | 
melankoli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.02.2009 
Mesajlar: 31 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33728 
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2009 
2,341 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
12 adet yumurta
 
1000 gram soğan (10 büyük)
 
160 gram sadeyağ ya da margarin (8 çorba kaşığı)
 
1 bardak su ya da et suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
1 Yumurtaları alabilecek yayvanca bir tepsi ya da sahana; 8 silme çorba kaşığı sadeyağ ya da margarin ile piyaz soğanı denen yarıma} şeklinde doğranmış 10 büyük soğan koyarak, soğanlar hafif ölünceye kadar aşağı yukarı 10 dakika kadar kavurmalı, sonra bunlara 2 kahve kaşığı karabiber ile yarım çorba kaşığı da tuz ilâve ederek, iyice bir karıştırdıktan sonra, soğanları tepsiye yaymalı, üstlerine de 1 bardak su ya da et suyu ilâve ettikten sonra tepsinin kapağını kapatmalı ve soğanlar suyunu çekinceye kadar ortadan daha az ısıdaki ateşte 10 - 15 dakika arasında pişmeye bırakmalıdır.
 
2 Soğanlar suyunu çekince; sahan içindeki soğanları çatalla eşerek on iki yuvarlak yuva meydana getirmeli ve yuvaların içlerine yumurtaları teker teker kırdıktan sonra üstlerine bir çeyrek çorba kaşığı kadar tuz serpmeli ve sahanın kapağını kapatarak, yumurtaları ortadan daha az ısıdaki ateşte 3 - 4 dakika arasında pişirmeli ve servis yapmalıdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
SAHANDA SOĞANLI YUMURTA Tarifleri Fırında Yumurta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |