| 
 
 
 | 
Sahan Güveçte Kaşarlı Menemen | 
  | 
dişçi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.11.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc138698 
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2018 
958 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7 tane domates
 
1 orta boy kuru soğan 6 tane sivri biber
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı tereyağ 1 kase kaşar peyniri
 
3 yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
İlk önce domateslerin kolayca soyulabilmesi için on dakika sıcak suda bekletelim.
 
Güveç sahanımıza yağımızı koyalım. Soğanları küp küp doğrayıp çok kısık ateşte biraz kavuralım daha sonra biberleri ince ince doğrayıp soğanlara ekleyelim.
 
Onlar bir tarafta kısık ateşte kavrulurken domatesleri soyup küçük küçük doğrayalım. Soğan ve biberlere karıştıralım domatesler yavaş yavaş kendi suyunu verecektir Su eklemenize gerek yok.
 
Kısık ateşte on beş dakika pişirin dilerseniz yumurtaları çırpıp dökebilirsiniz.
 
Dilerseniz karıştırmadan da kırabilirsiniz. On beş dakika da böyle pişirin.
 
En son rendelenmiş kaşarları döküp yumurtaları kayısı kıvamında pişirip biraz dinlendirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |