| 
 
| 
 
 
 | 
 
Şah Pilavı | 
 
  | 
buz adam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.12.2014 
Mesajlar: 39 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103864 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2014 
2,094 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 çay bardağı kuru üzüm
 
250 gr kuzu kuşbaşı
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
3,5 su bardağı et suyu
 
 
Tereyağı tencereye atılır, orta ateşte eriyince suda bekletilmeden yıkanmış pirinç atılır. Bir kaç dakika kavrulur, et suyu ve tuz konur. Karıştırılır ve kapağı kapatılır. Kaynamaya başlayınca kısılır ve 12 dakika pişirilir. Yarım saat demlenmeye terk edilir. Et bir tavaya konur, kendi yağıyla kavrulur. Ateşten almadan önce üzüm ve tuz katılır. Çukur bir servis kabına etli karışım konur. Üzerine pilav hafif basstrarak yerleştirilir ve servis tabağına ters çevrilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Şah Pilavı Tarifleri Biberli Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |