| 
 
 THY Skylife
 
 200 g tarhana
 150 g kırmızı mercimek
 1 soğan
 5 g karabiber
 3 diş sarımsak
 50 g tereyağı
 50 g taze manda kaymağı
 1 kaşık yavaş pişirilmiş taze kırmızıbiber ezmesi
 2 g yaprak safran
 5 g yaprak tarhana
 Bulgur taneleri için:
 150 g bulgur
 100 g kuzu kıyma
 1 soğan
 1 tutam tuz
 1 tutam taze nane
 
 Soğan ve sarımsak kavrulur, mercimek, kıyma, safran ve tarhana eklenir. Bir taşım kaynattıktan sonra ağır ateşe çekilerek yavaş yavaş pişirilir ve karabiber eklenir. Başka bir kapta tereyağı, manda kaymağı ve biber salçası kavrulur, daha önceden hazırladığımız mercimek robottan geçirilir. Kâsesinin içine bulgur taneleri serpiştirilip üzerine çorba dökülür ve yaprak tarhana ile servis edilir.
 
 
  
 
 |