| 
 | 
| Safranlı Tavuklu Şehriye Çorbası | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc54456 Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2010
 2,350 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 tane haşlanmış tavuk göğsü (1 su bardağı kadar)
 3 su bardağı tavuk suyu
 2 su bardağı sıcak su
 1 çay bardağı tel şehriye
 1 tane limon suyu
 Bir adet havuç rendesi
 Yarım çay kaşığı safra
 100. gr. tereyağı
 1 çay bardağı un
 tuz
 4-5 dal taze maydanoz
 
 HAZIRLANIŞI:
 Tavuk göğsünü küçük parçalara bölüp tel tel ayırın ve bir tencerede tereyağını eritin rende havuç ilave edin biraz kavurun sonra un ilaveedin un da kavurun ve safranı ilave edin haşlamış olduğun tavukların suyunu tel süzgeçden süzün ve tencereye ilave edin Çorba kaynamaya başlayınca tel şehriye ve tavuk ları ilave edin. Limon suyu da ilave edin ve 10 dakika kaynatın maydanozları ince kıyın ve çorbaya ilave edin tuzunu biberini ilave edin ve servis edin.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |