https://www.posta.com.tr
1 su bardağı süt tozu
4 çorba kaşığı yoğurt
4 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1 çay kaşığı kakule
1 paket kabartma tozu
Kızartmak için:
2,5 su bardağı sıvı yağ
Şerbet için:
3 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu
Yarım çay kaşığı safran
Şerbet için, toz şeker ve suyu kaynatın. Safran ve limon suyunu ekleyin.
Tüm hamur malzemesini iyice yoğurun. Hamurunuzu oda ısısında 20 dakika dinlendirdikten sonra, elinizle minik parçalar kopartarak yuvarlayın.
Kızgın yağda, rengi koyulaşıncaya kadar, kevgirle karıştırarak kızartın.
Kızaran toplarınızın fazla yağını almak için peçete üzerinde bekletin ve sıcak şerbet içine atarak, şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.
|