| 
 
 Ayşegül Tünaydın
 
 1 adet soğan
 2 çorba kaşığı sıvıyağ
 250 gram kuşbaşı kuzu eti
 5 su bardağı su
 1 çay bardağı arpa şehriye
 1 çay kaşığı safran
 Bir tutam tarçın
 Tuz
 Karabiber
 Terbiyesi için:
 Yarım limonun suyu
 1 adet yumurtanın sarısı
 
 Soğanı küp veya piyazlık şekilde doğradıktan sonra sıvıyağ ve kuşbaşı et ile beraber, etler yumuşayana dek soteleyin.
 Etler yumuşadığında kendi suyunu süzüp 5 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
 Kaynadığında şehriyeyi ilave edin. Şehriyeler piştiğinde safran, tarçın, karabiber ve tuzu ekleyip 10 dakika daha kaynatın.
 Ayrı bir kasede limon suyu ile yumurta sarısını çırpın.
 Ocakta kaynayan çorbadan bir çorba kaşığı alarak kasedeki terbiyeye ekleyin.
 Bu karışımı çorbaya azar azar ve karıştırarak ilave edip 1-2 dakika daha kaynatın.
 Pişen çorbayı ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın.
 
 Not: Safranlı etli çorbayı, kıymalı veyadomatesli de yapabilirsiniz.
 
 
  
 
 |