| 
 | 
| Safranlı Çorba | 
|  | deneysel Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.02.2019
 Mesajlar: 24
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc140637 Gönderme Tarihi: 19.Şub.2019
 671 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.takvim.com.tr
 
 1 adet tavuk göğsü
 10-12 adet mantar
 5-6 çiçek brokoli
 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 2 çorba kaşığı tereyağı
 2 tutam safran
 Bir buçuk çorba kaşığı un
 6 su bardağı su
 Tuz
 
 Tavuğu küçük parçalar halinde doğrayın. Mantarları 4'e bölün. Brokoli çiçeklerini küçük parçalara ayırın. Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada renkleri dönene kadar sürekli karıştırarak kavurun ve kenara alın. Tereyağını bir tencereye alıp tavukları kavurun. Üzerine mantarları ekleyin. 2 dakika sonra brokoli ve safranı katın. Bir iki çevirdikten sonra unu ekleyip kokusu gidene kadar kavurun. Suyunu ilave edin ve topaklanmaması için sürekli karıştırın. Tuzunu ayarlayıp pişmeye bırakın. 10 -15 dakika pişirip ocaktan alın. Dolmalık fıstıkla süsleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |