| 
 
 Melikgazi Belediyesi
 
 HAMURU:
 1,5 çay bardağı süt
 1,5 çay bardağı sıvı yağ
 2 yumurta
 Yarım paket kabartma tozu
 AÇMAK İÇİN:
 1 su bardağı nişasta
 KEKİ:
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı ceviz
 3 yumurta
 2 kepçe un
 Yarım paket kabartma tozu
 ŞERBETİ:
 5 su bardağı şeker
 5 su bardağı su
 Yarım limon suyu
 
 Baklava hamuru yoğrulur. 26 beze yapılır. 13 er tane ayrı ayrı üst üste açılır.13 tane yağlanmış tepsiye yerleşir.Arasına çırpılmış ,kek dökülür.Diğer açılan 13 tane baklava hamuru üzerine yerleştirilir.Yarım paket erimiş margarin 1 çay bardağı sıvı yağ karıştırılır Dilimlenen baklavanın üzerine gezdirilir.Isıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.fırından çıkıp soğuyunca ılık şerbet gezdirilir.
 
 
  
 
 |