| 
 
 1 kg kemikli kuzu eti
 1 baş kocaman kuru soğan
 5 adet orta boy domates
 6 adet yeşil sivri biber
 3 çorba kaşığı margarin
 Kırmızı toz biber
 Karabiber
 Tuz
 
 Kuzu etlerini kuşbaşı doğrayıp yıkayın ve suyunu süzmeye bırakın.
 Beri yanda da, kuru soğanı ayıklanıp yemeklik doğrayın.
 Bir tavada margarini eritin. Yemeklik doğranmış kuru soğanı yağda az kavurun.
 Yeşil sivri biberler ince kıyıp üzerine katın, kavurmaya devam edin.
 Harç hafif pembeleşince, üzerine küp küp doğranmış domatesleri ilave edin.
 Şöyle bir döndürüp tuzu ve baharatını katın.
 Son olarak da, etleri koyup suyunu çekene kadar pişirin. Etler pişince, yemeği bir güvece alın.
 Üzerini domates ve biberle bezeyin. Güvecin kapağını kapatıp fırına sürün.
 
 
 |