|
|
Sadrazam Lokması |
|
Günseli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77 Şehir: Kıyık/EDİRNE |
Kısa URL: https://ml.md/lc506
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2005
3,585 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. kuru kayısı
6 adet pötibör bisküvi
1 çorba kaşığı badem
1 çorba kaşığı tahin
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı bal
5-6 adet susamlı akide şekeri
Kuru kayısıyı 2 saat sıcak suda bekletin, ayri bir yerde bisküvileri ufalayın. Bademi dverek toz haline getirin, daha sonra bademi, tahin ve pudra şekerini ufalanmış bisküvilere ekleyip karıştırın. Bu karışımı kayısıların içine doldurun. 1 tatlı kaşığı balı yarım kahve fincanı sıcak suda eriterek sos yapın. Kayısıları bu sosa batark ıslatın, tabağa dizin. Bir yerde 5-6 adet susamlı akide şekerini dövün. Kayısıları şekere bulayın. Servis yapın.
Afiyet Olsun :)
|
|
Sadrazam Lokması Tarifleri Meyve Tatlıları
|
|