| 
 | 
| Sade Yağ Yapımı (Osmaniye) | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc183728 Gönderme Tarihi: 03.Tem.2025
 60 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Günlük olarak yayıklarda yayılan tereyağı kaynatılıp süzülür.
 Tenekelere doldurulup tuzlanır.
 Kokusunu alması için içerisine elma atılır.
 Kazan içerisinde eritilir.
 Rengi sararınca bir tenekede süzülür.
 Dibinde kalan yağ biraz daha katı kıvamda olur. Buna hekil adı verilir. Hekil bazlama ve un bulamacı yapımında kullanılır.
 Sadeyağ cere veya tenekelerin içerisinde muhafaza edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |