1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket instant kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı şeker
6-7 su bardağı un
Derin bir yoğurma kabına ılık süt ve su ( el yakmayacak sıcaklıkta olacak ) yumurta, sıvı yağ, şeker, tuz, maya alınır ve karıştırılır.
Üzerine yavaş yavaş un ilave edilir güzelce yoğurulur.
Hamurun üzeri örtülür ve yaklaşık 45 dk 1 saat mayalanmaya bırakılır.
Hamur kabarınca yani iki katına çıktığında hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanır.
Yağlı kağıt serili tepsiye alınır üzerine yumurta sarısı sürülür, susam atılır.
Tekrar 20 dk dinlenlendirilir.
Daha sonra 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
|