Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

SADE PİLAV (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


SADE PİLAV (Gaziantep)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc88177
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2013
1,710 defa indirildi / yazdırıldı




Güneşin ve Ateşin Tadı
Gaziantep Ticaret Odası


En makbul pirinç türü sarı çeltik olarak kabul edilir. Diyarbakır, Karacadağ tarafından gelen, yörenin en iyisidir. Ne yazık ki artık eskisi gibi pirincin cinsini, nereden geldiğini soran pek yok. Gene de eski mutfak geleneğini devam ettiren, her yıl pirinç ihtiyacını Karacadagdan getirtenler de bulunuyor.
Pirinci önce bir kapta bir miktar tuz ve kaynamaya yakın sıcaklıkta olan su ile ıslatın. Bu işlem genellikle haşlama olarak anılır ama pişirme söz konusu değildir. Suyun sıcaklığı tamamen gidip soğuyuncaya kadar ya da en az bir saat pirinci suda bırakın. Pirinci süzün ve akan suyun beyazlığı gidip berraklaşıncaya kadar iyice yıkayın. Pirinç pilavını iki yöntemle pişirebilirsiniz:

Kavurma yöntemi:
Islanmış pirinci süzün, yağda şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Su veya tavuk suyunu ölçüsüne göre ekleyin ve kısık ateşte kapalı olarak pişirin.

Haşlama Yöntemi:
Islanmış pirinci süzün, ölçüsüne göre su veya tavuk suyunda kaynatın. Suyunu çekince yağı eriterek ekleyin ve kısık ateşte kapalı olarak pişirin.

Her iki yöntemde de pirinç pişerken asla karıştırmayın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Pilavın üstü göz göz olup suyunu iyice çekince, altını kapatıp kapağın altına temiz pamuklu bir bez veya kâğıt havlu gerin ve kapağı tekrar kapatın. Bir süre kendini çekmesi için demlenmeye bırakın.
Su miktarını pirincin su çekme özelliğine göre ayarlamanız gerekir. Pirincin cinsine göre bire bir ölçüden, bire iki ölçüye kadar değişir. Genellikle bire bir buçuk esas alınır. Pirinç pilavına daha lezzetli olması için bir adet kesmeşeker koyabilirsiniz.
Pilav yaparken tarifte et veya kıyma yoksa, duru su ile pişirmek yerine tavuk veya et suyu kullanabilirsiniz. Hatta özel günlerde hindi pişirildiği zaman hindi suyu da kullanılabilir.

Tavuk suyu için:
Tavuğu bir bütün soğan ve bir tutam maydanoz sapı ile üstünü geçecek kadar su içinde haşlayın. Haşlarken suyuna tuz ve karabiber dışında bir çubuk tarçın da koyarsanız lezzeti olağanüstü olur, pilava değişik bir koku verir.






SADE PİLAV (Gaziantep) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(1 adet SADE PİLAV (Gaziantep) 26,250 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort