1,5 su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
Tozşeker ve yumurtaları 3-4 dakika çırpın.
Üzerine sıvıyağı ekleyip, çırpmaya devam edin.
Vanilya ve unu da ekleyip, tekrar çırpın.
Çırpmaya son verip, kabartma tozunu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın.
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına harcı boşaltın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 35-40 dakika kadar pişirin.
Keki fırından çıkarıp, dağılmaması için soğuttuktan sonra kalıptan çıkarın.
Not: Arzuya göre, kekin üzerine sos olarak1 adet limonun suyu ve 2 çorba kaşığı pudraşekerini karıştırıp dökebilirsiniz.

|