Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Sade Kadayıf (Kahramanmaraş)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sade Kadayıf (Kahramanmaraş)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc107263
Gönderme Tarihi: 02.May.2015
1,903 defa indirildi / yazdırıldı




Kahramanmaraş Valiliği
Hacı Ali Özturan


1 kg kadayıf
300 g tereyagı
8-10 su bardagı toz seker
1 su bardagı çekilmiş fıstık ya da ceviz içi

1 kg kadayıfa 1.5 kg toz seker yeterli olmaktadır. 8-10 su bardagı toz sekere 8-10 su bardagı su konur ve kestirme kıvamına gelene dek kaynatılır.
Kadayıf yapılacak tepsiye bolca tereyagı serilir. Üzerine, tel tel yapılmış ve kısa parçalar hâlinde kırılmış kadayıflar dösenir. (ceviz ya da fıstıklar kadayıf katmanlarının arasına konabilecegi gibi, genellikle kadayıfın yüzüne serilmektedir.) Sonra kadayıfın yüzüne ara ara tereyagı konur ve fırına sürülür. Fırında yüzeyi kızaran kadayıf, bir tepsi yardımıyla ters çevrilir ve öteki yanı da kızartılır.
Kadayıflar tepsiye bu sekilde yerlestirilebilecegi gibi, kenarlı bir legene alınan ve kızdırılan tereyagında kadayıflar karıstırılarak yagı emdirilir ve tepsiye yerlestirilir.
Fırından çıkarılan kadayıf 5-10 dakika kadar oda sıcaklıgında bekletilir. Sonra üzerine ılık kestirme dökülür. 15 dakika sonra kadayıf kestirmesini emecek ve yenecek kıvama gelecektir. Kadayıf bir bıçak yardımıyla dilimlenir. Yüzüne çekilmiş fıstık ya da ceviz serildikten sonra servis yapılır.

Not: Kimi insanlar bu tür tatlıları sıcak yeseler de, genellikle iyice ılıdıktan sonra yenmektedir.






Sade Kadayıf (Kahramanmaraş) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(1 adet Sade Kadayıf (Kahramanmaraş) 12,280 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort