Sac kavurma Türk mutfağında oldukça popüler bir yemek çeşidi olarak yer alır. Lokanta usulu sac kavurma etli ve sebzeli versiyonları yapılır. Kavurma yapmak için en uygun etler dana veya kuzu eti olur. İsteğe bağlı tavuk eti de kullanılabilir.
Ustasından sac kavurma tarifi yapmak için ilk olarak bio granit sac tava ocağa konulur ve orta ateşte ısıtılır. Eti küçük parçalara ayırarak tencereye eklemeniz gerekir. Etin suyunu salması için birkaç dakika boyunca karıştırabilirsiniz. Et suyunu saldıktan sonra suyunu buharlaştırana kadar eti kavurmanız gerekir.
Eti kavururken soğan, biber, domates ve diğer sebzeleri küçük parçalar halinde doğrayabilirsiniz. Bu sebzeleri etin yanına ekleyerek birkaç dakika boyunca pişirmeniz önerilir. Baharatları da ekleyebilirsiniz. En çok kullanılan baharatlar arasında tuz, karabiber, kekik ve kırmızı pul biber bulunur.
Dana sac kavurma nasıl yapılır sorusuna cevap arıyor olabilirsiniz. Sac kavurma yaparken sacın önemli bir rolü bulunur. Sac kavurmanın lezzetini artıran ve yemeğin yapımında önemli bir araç olur. Sac kavurma yapmak için döküm sac kavurma tavasını orta ateşte ısıtabilirsiniz. Kavurmayı saca aktararak bir spatula yardımıyla karıştırarak pişirebilirsiniz. Sacın sıcaklığı yemeğin daha hızlı pişmesine ve lezzetli kıtır kıvamına sahip olmasına yardımcı olur.
Kavurmayı saca aktardıktan sonra kavurmayı birkaç dakika boyunca karıştırarak pişirmeniz gerekir. Kavurma piştikten sonra sac kavurmayı servis tabağına alabilir ve taze maydanoz ya da limon dilimleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Kavurma sac Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olur. Lezzetli ve besleyici yemek olan sac kavurma dünya genelinde birçok kişi tarafından sevilerek tüketilir.
|