1 adet yumurta
 
1 su bardağı süt
 
2 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar un
 
İçi için:
 
1 kase tel kadayıf
 
Yarım kalıp beyaz peynir
 
1 adet yumurta beyazı
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Hamur malzemsiyle kulak memesi kıvamında hamur yapılır, 20 dakika dinlendirilir. Kadayıf iri kıyılır, üzerine yumurta beyazı, ezilmiş peynir ilave edilir, karıştırılır. Hamur 12 eşit parçaya ayrılır. Büyük bir çay tabağı kadar merdaneyle açılır. İç taksim edilir. Poğaça biçiminde kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  
 |